Torr hud? Här är 5 sätt för att effektivt återfukta den

Letar du hela tiden efter ett magiskt knep för att förbättra din torra hud? Behöver du ett botemedel för ett uttorkat ansikte med irriterad hud? Om du svarat ja på båda frågorna så har du kommit rätt.

Idag kommer vi att visa några vältestade trick för att återfukta huden med vatten och bibehålla fuktnivåerna längre i läderhuden. Vi kommer även ge lite råd om effektiv hudvård för torr hud. Nedanför kommer du kunna läsa om 5 bombsäkra metoder som kan hjälpa dig att fixa din torra hud.

5 effektiva sätt att förbättra huden på

1. Sluta använda kosmetika som innehåller alkohol

Steg ett som måste tas för att kunna få felfri, frisk och främst av allt välåterfuktad hud är: en kosmetisk revolution. Läs INCI (innehållsförteckningen) hos alla skönhetsprodukter du använder dagligen. Använd inte produkter som innehåller ämnen som: Etanol, Alkohol, Alkohol Denat och Isopropylalkohol.

Tänk på att ingredienserna i kosmetika hur en stor påverkan på kvaliteten och utseendet på huden. Så på samma sätt som det finns ämnen som kan ha positiv påverkan på huden så finns det även de som påverkar huden negativt. Tyvärr så är ingredienser så som skadliga alkoholer, microplast och råoljedevirat billiga, vilket är anledningen till att tillverkare använder dom.

Det sämsta du kan göra för huden är att behandla den med kosmetika som innehåller sådana dåliga och uttorkande alkoholer. Som man lätt kan förstå så mår huden mycket bättre av att bli behandlad med alkoholfria skönhetsprodukter. Du bör faktiskt även undvika att använda kosmetika som har starka aromer samt de som är antibakteriella.

Så nästa gång du går och handlar bör du försöka leta efter skönhetsprodukter som innehåller mjölsyra och hyaluronsyra. Självklart så bör även alla naturliga produkter för torr hud vara ett bra val. Sist så finns det två helomfattande ämnen som passar för alla hudtyper och det är vitamin C och aloevera.

2. Använd inte alkalisk tvål

De flesta tvålar stramar åt huden och gör den grov och får den att kännas otrevlig. Men varför är det så? Jo, för att förutom att de gör dent huden även torkar ut den ganska mycket eftersom tvålen tar bort både bakerier och den skyddande beläggningen av lipider. Dessutom så tål inte huden alkalisk tvål väl då den är sur. Dessa går med andra ord helt enkelt inte hand i hand.

Vidare så är den bra att man försöker tvätta ansiktet, händerna och kroppen med skonsam dermokosmetika som rengör, balsamerar och skyddar huden utan att störa hudens hydrolipidbarriär. Tänk på att det inte finns något som torkar ut huden mer än alkalisk tvål.

3. Bibehåll hudens pH nivå och använd ansiktstoners

På tal om hudens pH så kan en ansiktstoner hjälpa till att hålla den balanserad. Torr hud behöver behandlar med ansiktstoner dagligen. Förutom de hudtonande egenskaperna produkten har så kan den även lindra huden och reparera mikroskador och hjälpa mot irritationer.

Ansiktstoner är dock tyvärr ännu en rätt underskattad skönhetsprodukt men som paradoxalt kan vara det viktigaste tillbehöret för att förbättra huden med. Man bör alltid ha en flaska med bra asniktstoner i sitt badrum. Förutom ansiktstoner så ska örtdestillat också ha bra inverkan på torr hud. Detta är örtvatten som endast består av naturliga ingredienser. För torr hud bör man välja Damaskusrosvatten eller bittert appelsinvatten.

4. Ta bort döda huceller regelbundet

Ju mer uttorkad hduen är, desto mer döda hudceller finns det på hudens yta. Lämna inte kvar dem på ansiktet! En bra ide är använda en skrubb på ansiktet en gång per vecka eller åtminstonne två gånger i månaden. Använd en helt naturlig och skonsam ansiktspeel med enzymer. Denna produkten har en krämig känsla utan några sträva medel vilket betyder att överhuden inte behover gnidas in med partiklar som  kan vara irriterande för den.

En annan fördel som är värd att nämna är ett skonsamma peels med enzymer ofta är berikade med närande ämnen. På grund av detta så återupplivar denna sortens skönhetsprodukter huden på asniktet och tar hand om den på en och samma gång. För att få bort döda huceller från resten av kroppen är det bäst att använda en toor borste innan man badar eller dushar istället för en kroppsskrubb som kan vara för inkräktande för torr hud.

5. Använd återfuktande och lindrande hudvårdsprodukter som reparerar

Ta hjälp av skönhetsprodukter som innehåller återfuktande ämnen som är testade och effektiva så som: aloevera, glycerin, vasselin, naturliga oljor (som tex solrosolja, avokadoolja eller sötmandelolja) samt lecitin. Vidare bör man även se till att huden är skyddad från UV strålning. Sist men inte minst så oavsett om huden är uttorkad eller ej, så bör man dricka rikligt med mineralvatten (minst en och en halv liter) per dag. Detta förbättrar kroppens vätskebalans bättre än någon skönhetsprodukt kan.