Allting du bör veta om ansiktsserum

Ett ansiktsserum är en hudvårdsprodukt utformad för att ta hand om särskilda uppfiter. Vi använder det då vår hud behöver en proffessionell och intensiv behandling. Vad är ett ansiktsserum? När behöver du använda det?

Det var inte längesedan som serum endast kunde finnas i professionella skönhetssalonger där det användes antingen för intentiva behandlingar för vatt föryngra huden eller kosmetiska procedurer som inriktade sig på att lösa särskilda hudproblem. Men tack vare att det är mer lättåtkomlig nu för tiden så kan acne, missfärgningar och rynkor behandlas hemma. Men innan du introducerar ansiktsserum till din dagligs skönhetsrutin så bör du ta del av lite fakta om det först.

Ansiktsserum: En produkt som tar hand om särskilda uppgifter

Vissa säger att ansiktsserum bara är en flytande version av fuktighetskräm. Men de som tror detta är helt fel ute! Vad är ett asnitksserum? Vad skiljer det från andra hudvårdsprodukter?

VISSTE DU ATT:

En enda droppe ansiktsserum innehåller mer näringsgivande ämnen en en normal mängd ansiktskräm?

Ett bra ansiktsserum är en hudvårdsprodukt som innehåller aktiva ingredienser kända för att ge starka effekter och vars koncentration är högre och som rent allmänt är mer effektiva då det gäller att skapa vacker och ungdomlig hud. Till exempel så är natuliga serum tillverkade av växtextrakt. vitaminer och oljor. Men kan helt enkelt säga att ett naturligt serum är ett koncentrat som innehåller det som vår hud behöver för att utföra sina självförnyande och återuppbyggande processer. Ingredienser osm dessa hjälper även att försena tecken på åldrande i huden. En viktig sak är att varje droppe av ett ansiktsserum kan ta sig djupt och snabbt ner i huden och verka där det behövs som mest i de hudlagren som ligger djupast. Det är just detta som skiljer ett ansiktsserum från en vanlig ansiktskräm vars formula inte absorberas av huden och därav inte tar sig ner lika djupt; en ansiktskräm fokuserar istället på att förbättra hudens yttre lager.

Vilket ska man välja: Ansiktsserum eller en kräm?

Då de är av en tätare konsistens så verkar det som att ansiktskrämer ha en rikare formula. Men sanningen är att en klick ansiktskräm innehåller mycket mindre näring än vad en liten droppe av koncentrerat serum gör. En vanlig ansiktskräm är med andra ord inte lika berikad med ingredienser som förbättrar huden som ett serum är och ansiktskrämer passar därför bättre till daglig hudvård. I och med detta så bör man inte förvänta sig att en kräm ska fixa de mer seriösa hudproblemen eller ge några snabba effekter så det är det som ett välanpassat ansiktsserum är till för.

Så om du vill att huden ska förbättras snabbt och effektivt och vill ha en produkt som är anpassad för att ta hand om ett särskilt hudproblem så är det bäst att ta hjälp av en professionell kosmetika. Bara ett serum kan ge dig en intensiv hudvård som är kraftfull nog att behanlda acne, få bort missfärgningar, förstärka trasiga kapillärer och föryngra huden genom att motarbeta ålderstecken så som rynkor.

TÄNK PÅ ATT:

Man inte ska ersätta en ansiktskräm med ett serum eftersom effekterna som ges av båda kosmetikor är olika. Ett serum påverkar hudens djupare lager medans en ansiktskräm tar hand om hudens yta. Om du vill få resultat som gör dig nöjd ska du behandla huden med ett serum och sedan följa upp med en ansitkskräm efter att det absorberats i huden för att förhindra att fukten i huden förloras.

Hur använder man ett serum i hudvården?

När du bestämt dig att förbättra din hudvårdsrutin med att använda ett ansiktsserum så behöver du veta hur man använder det på rätt sätt. Det är även bra att veta att man kan introducera denna typen av ksometika till sin dagliga hudvårdsrutin på flera sätt.

 • Som en tillfällig behandling som alltid kan utföras när ens hud känns torr, ser sliten eller trött ut.
 • Som en uppgradering till kvällens skönhetsrutin för att få hud som ser utvilad ut på morgonen.
 • Som en kompletterande del i den dagliga hudvården som ger dig en antioxiderande effekt
 • Som en anti-ageing profylax som försenar uppkomsten av tecken på åldrande.
 • Som en permanent del av hudvård för vuxen hud efter 30.
 • Som en lösning på hudproblem så som acne och missfärgningar.

Oavsett om du bestämmt dig för att använda ett ansiktsserum under en kort tid eller för att använda det i din skönhetsrutin mer permanent så behöver du vara medveten om hur det används på rätt sätt. Ett serum är lätt och högt koncentrerat och därför behöver du inte mer än 2-3 droppar per applicering. Placera en såpass liten mängd av serumet på handen och stryk det sedan på ansiktet genom att badda det lätt med fingertopparna. Innan du gör detta ska du förståss ha gjort rent ansiktet ordentligt. När huden absorberat serumet helt så applicerar du din favorit ansiktskräm.

Ingredienser i serum som du bör kolla efter

Ett ansiktsserums effekter och verkan avgörs av dess innehåll. Vilka ingredienser är det man ska leta efter om ens hud behöver en anti-aging profylax? Vilka ämnen  ska du kolla efter om du vill att huden ska få lyster och motarbeta missfärgningar?

Anti-age serum bör innehålla följande ingredienser:

 • retinol (vitamin A) som tar bort döda hudceller och föryngrar huden
 • coenzym Q10 som slyddar huden från fria radikaler
 • guarana extrakt som stimulerar mikro cirkulationen
 • vitamin E (även känd som ungdomens vitamin) och som är en kraftful antioxidant
 • ginseng extrakt som har starkt förnyande egenskaper
 • aprikos extrakt som skyddar mot fria radikaler och hjälper huden bibehålla sin ungdomlighet

Ansiktsserum för missfärgningar bör innehålla följande ingredienser:

 • vitamin C (askorbinsyra) som ljusar upp huden
 • vitamin A (retinol) som tar bort döda hudceller
 • hallonfröolja som ger solskydd
 • aluminiumoxid (korund)  som gör huden len och tar bort döda hudceller

Djupt återfuktande ansiktsserum bör innehålla följande ingredienser:

 • hyaluronsyra som ser till att huden får omedelbar återfuktning
 • arginin som förstärker hudens naturliga skyddande lager
 • urea som håller kvar fukten inuti huden

Återupplivande ansiktsserum bör innehålla följande ingredienser:

 • hyaluronsyra som är det mest effektiva ämnet för återfukning
 • aloe vera bladextrakt som lindrar, ger näring och återstället fukten till huden
 • vitt te extrakt som har en stark antioxidativ effekt
 • rosvatten som har en trevlig arom och föryngrar huden
 • vitamin E som är en beprövad antioxidant