Största hudvårdsmisstagen: därför måste du sluta med dem

Har du problem med matt hud som är väldigt torr och lättirriterad? Undrar du vad som kan vara orsaken? Läs vidare för att se om du har gjort något av de största hudvårdsmisstagen. Se listan över de vanligaste hudvårdsmisstagen man bör undvika.

Låt oss vara ärliga här, sanningen är att vi oftast inte inser att vi gör dessa misstagen. För trots att vi kan mer om hudvård numera, så finns dte fortfarande saker kvar att lära sig. Vi behöver inte vara för besvikna på oss själva eller, då till och med kosmetologer och influencers som vi försöker efterlikna också gör samma misstag…

De vanligaste hudvårdsmisstagen

Vad ska man inte göra då man försöker få felfri hud? Kolla in de största hudvårdsmisstagen och slute med dom en gång för alla!

✘ Att ta bort ögonsminket på helt fel sätt

I de flesta fallen så är rutinen den samma – vi fuktar en bomullspad med sminkborttagare och gnider dne över ögonlocken – detta är första misstaget som även ger oss svagare ögonfransar, översträckt hud och rynkor runt ögonen. Försök att undvika att gnida huden då du tar bort sminket. Så, vilken teknik är den rätta? Jo, fukta lätt en bomullspad med sminkborttagare och pressa den lätt mot ögonlocket i 15-30 sekunder och ta bort sminket genom att försiktigt föra bomullspadden från ögats inre hörn mot det yttersta hörnet. Upprepa stegen tills områdent runt ögat är fritt från smink.

✘ Att bara använda micellärt vatten för rengöring av ansiktet

Vi gör flera misstag även med rengöringen. Ett vanligt fel är att använda bara micellärt vatten. Tänk på att: det effektivaste och hudvänligaste sättet att glra rent huden på består av flera steg där man använder en skrubb, rengörare, micellärt vatten och en toner, där varje produkt fokuserar på att ta bort olika orenheter.

✘ Att tvätta ansiktet med vatten och tvål

Att tvätta ansiktet med vatten eller vatten och tvål ingår säkerligen i kategorin ”hudvårdsmisstag”. De flesta vet inte ens varför det inte är bra att göra det. Men kom ihåg att vatten och tvål torkar ut huden och särskilt om man inte använder en fuktighetskräm efteråt.

✘ Att inte använda en ansiktstoner

Att inte använda en toner är ett annat vanligt hudvårdsmisstag. Många kvinnor tar inte problemen på allvar och tror inte att de behöver en sådan produkt för huden. men sanningen är den att alla hudtyper behöver en toner för att få ett aningen surt pH som kan ha gått förlorat då huden utsatts för mycket alkaliska rengörare. Du kan lätt undvika ett stort antal irritationer för huden genom att införa en toner i din dagligs hudvårdsrutin, helt enkelt.

✘ Att ha för lite solskydd

Visste du att solljuset är en av de vanligaste orsakerna för att huden åldras fortare? Det är just därför som UV skydd är så viktigt. Genom att använda solskydd för ansiktet oavsett årstid så räddar du huden från duktförlust och strävhet samt även andra problem så som missfärgningar. En intressant fakta är att naturliga oljor fungerar som solskydd och av dessa så har hallonfröolja den största solskyddsfaktorn.

✘ Att använda exfolierare på fel sätt

Ett annat hudvårdsmisstag är exfoliering. Fast då menar jag självklart i de fallen då den görs på fel sätt. Antingen så använder vi inte skrubbar alls vilket förhindrar cellernas naturliga förnyelse eller så använder vi för mycket skrubb och river bort det naturliga hudrolipidbeläggningen och irriterar huden. Försök att använda skrubb lagom mycket och högst en gång i veckan.

✘ Att inte återfukta fet hud

Sists men inte minst handlar det om återfuktning. Få känner till att alla hudtyper behöver det. Tyvärr så tror många fortfarande att torr hud behöver återfuktning medans fet hud behöver torkas ut. Men detta är det största hudvårdsmisstagen man kan göra! Oavsett hudtyp så behöver huden fukt och att inte återfukta fet hud är samma som att starta en ond cirkel eftersom uttorkad hud tillverkar mer talg för att återställa fukten och huden blir därmed ännu fetare.