5 intressanta fakta som kan hjälpa dig förbättra ansiktets hud

Olika hudtyper behöver olika behandling. Vissa ämnen passar bättre för särskilda hudtyper men det finns också somliga hudvårdstekniker som kan förbättra utseendet för alla hudtyper. Önskar du dig slät och felfri hud? Då ska du läsa dessa 5 intressanta fakta och se vad din hud behöver och vad du ska göra för att tillgodose behoven på bästa sätt.

Hemligheten som ligger bakom vacker ansiktshud är enkel: man måste behandla huden med produkter som ger den allt som den behöver. Olika hutyper har brister på olika slags näringsämnen, men det finns ett ämne som alla hudtyper alltid behöver och det är vatten. Känner du till att dett finns vissa universala tips som kan hjälpa dig att få hud som ser bra ut oavsett ålder? Läs vidare för att se om du känner till dem. Med hjälp av denna artikeln kommer du även kunna lära dig hur du lätt kan förbättra ditt utseende. Du kommer snart lära dig vad din hud behöver och med hjälp av den kunskapen kommer du kunna sluta med dåliga hudvårdsvanor ifall du har några.

Hur tar man hand om huden hemma?

Känner du till alla hudbehandlingarna man kan göra hemma för att förbättra huden? Kan du knepen som ger dig den bästa huden du kan få? Läs vidare för att ta reda på det.

1. Du behöver UV skydd hela året

Detta är ett av de vanligaste misstagen som görs  i hudvården. Brist på solskydd och att hoppa över solskyddskräm påverkar huden negativt. Det är viktigt att inse att huden alltid behöver vara skyddad för att motarbeta de neagtiva effekterna som solen har på vårt utseende. Den senaste forskningen har bekräftat att UVA och UVB strålning kan tränga igenom molnen, kläderna och även glas. Till och med på vintern eller när man sitter i skuggan så blir huden utsatt för det skadliga solljuset. Den enda barriären som solens strålar inte kan ta sig igenom är antingen ett lager solskyddskräm eller naturlig skönhetsolja (välj en som har högt SPF).

VIKTIGT!

Solen får huden att åldras fortare och kan ofta leda till alvarliga dermatologiska problem. Eftersom melanin absorberar UV strålar så kan man säga att solbrun hud är som en naturlig sköld. Men kom ihåg att alltid använda solskydd oavsett om du skaffar dig solbrun hud eller bara tar en promenad utomhus.

2. Alla hudtyper inklusive fet hud behöver återfuktning

Alla hudtyper behöver återfuktas regelbundet. Trotts att dematologerna alltid påminner oss om det så glömmer vi av just detta och använder uttorkande ämnen för att ta hand om fet hud. Men en hudtyp som producerar för mycket talg behöver också återfuktning. Du kan inte ta hand om seborre om du inte låter huden få den vätska den behöver.

VIKTIGT!

Återfuktning är grunden i all hudvård. Bara se hur ett ansikte med fet hud reagerar på vätskebrist genom att tillverka överflödigt talg för att kompensera över bristen på fukt i huden.

3. Sminkborttagning och ansiktsrengöring är två nödvändiga delar av hudvården

Går du och lägger dig utan att ta bort sminket? Man bör tänka på att smuts, toxiner och rester av kosmetika som förorenar ansiktets hud orsakar mycket skada och dessutom täpper igen både hudporer och talkörtlarnas öppningar. Om man tar bort smink på fel sätt eller inte gör det ordentligt och när man inte ser till att huden är helt ren, så försämrar man hudens funktioner. Resultatet är inte särskilt trevligt: akne, pormaskar och till och med inflammationer i extrema fall.

VIKTIGT!

Daglig ansiktsrengöring och sminkborttagning är grunden i effektiv hudvård. Dessa två delar är lika viktiga som återfuktning och solskydd. Sist men inte minst: ju renare huden är desto mer näring kan den ta åt sig.

4. Varken aknebenägen hud eller någon annan sorts hudtyp bör utsättas för uttorkning

En annan sak som är viktig att påpeka är att oavsett vad för hudtyp, om den glänser för mycket eller om den är påverkad av akne, bör aldrig utsettas för uttorkning. Att torka ut skadorna på huden läker dom inte fortare, utan är faktiskt det mest skadliga sättet att ta hand om akne som oftast är orsakad av bakterier. När man försöker torka ut huden så tillverkar den mer talg. Dessutom så störs dess naturligs skyddsbarriär mot bakerierna som gav dig den hemska aknen till att börja med. Som du nu säkert förstår, så är det uppenbart att huden försämras av att bli uttorkad.

VIKTIGT!

När hud som är väl återfuktad utför sin självförnyelseprocess gör den detta mycket mer effektivt och tar därför bättre hand om akne. Sist men inte minst så kan man få märken efter aknen försvunnit om man torkar ut huden.

5. Naturliga oljor som är skonsamma för alla hudtyper

När man lyckats återfukta huden så bör man se till att huden bibehåller de bra fuktnivåerna som uppnåtts. Detta kan man göra genom att behandla den med ämnen som skapar ett ocklusivt lager som skyddsr mot fuktförlust. Du har nog hört talas om att naturliga oljior är de bästa skönhetsprodukterna för behandling av alla hudtyper men du kanske ändå oroar dig för att din feta hud inte klarar av mer olja? Men saken är den att oljor är mjukgörare med varierande mängder omega-syror som även är olika i sin uppbyggnad. Detta betyder att de passar för alla slags hudtyper. Dessutom så är naturliga oljor så som tamanu, hampa och arganoljor utformade för att behandla och balsamera fet hud!

VIKTIGT!

Nutliga skönhetsoljor kan återuppbygga hudens naturliga hydrolipidbarriär. Detta gör även huden starkare och mer skyddad från vätskeförlust. Det är ett faktum att alla hudtyper behöver naturliga oljor. Du behöver bara hitta rätt olja som passar för dig.