Vitamin C i serumet: vitaminernas drottning tar hand om huden

Vitamin C – även känd som askorbinsyra – är den värdefullaste vitaminen som våra kroppar behöver för att hålla hälsan och även för att bevara hudens ungdomliga utseende. Det är vitamin C som stimulerar förnyelseprocessen i vävnaden och detta har en väldigt posetiv effekt på ansiktets utseende. Vilka andra fördelar kan du dra nytta av genom att använda denna kraftiga näringsgivare på huden?

Vitamin Cs effekter på huden

En av vitamin Cs mest värdefulla egenskaper är dess förmåga att motarbeta fria radikaler effektivt.Med andra ord så är vitamin C såpass kraftfull att den kan motarbeta skadliga former av syre. Förutom detta så stimulerar vitamin C kollagen och kreatin syntesen och förbättrar även blodcirkulationen i hudens djupare hudlager. Fölrutom detta så hjälper vitamin C också till att avsevärt öka hudens motståndskraft och förstärker väggarna i blodkärlen. Då den även kan exfoliera döda hudceller så ser vitamin C till att huden föryngras, förbätrrar dess kvalitet och balanserar ut hudtonen.

INTRESSANT FAKTA:

Molekylerna i vitamin C ksm attrahera oparade elektroner som kan på vekra huden negativt. Dessa elektroner blir sedan omvanlade till neautrala och blir därmed oskadliga för huden. På detta sättet hindrar vitamin C oxidativ stress från att uppstå.

Det finns ännu fler fördelar med vitamin C än vad som redan nämnts ovan. Till exampel så stimulerar detta nödvändiga näringsämne till ceramidsyntes och skyddar även huden mot förlust av fukt och smidighet. Vidare så har det bevisats att vitamin C lagar blodkärl och förbättrar deras elasticitet, ökar takten som vävnaden återbyggs på samt förebygger svullnad, bakterieinfektioner och blåmärken. Förutom detta så hjälpar vitamin C att ta bort missfärgningar genom att hindra produktionen av melanin. En annan sak som är värd att nämna är att detta nödvändiga näringsämnet har en lätt exfolierande effekt och hjälper därav huden att utföra sin självförnyande process. Vad mer kan vitamin C göra? Det verkar även kunna hjälpa till i behandling mot acne – då den är antibakteriell och antiviral. Med tanke på allt detta så är det öppenbart varför vitamin C är oersättbart när det gäller hudvård för alla åldrar.

Som det står ovan så har vitamin C en anti-ageing effekt på grund av dess förmåga tat motarbeta fria radikaler och även för att det hindrar skadliga hudenzymer som orsakar kollagen, elastin och hyaluronsyra att brytas ned. Sammanfattningsvis kan fördelarna med vitamin C beskrivas så här:

 • FÖRYNGRANDE
 • ÅTERUPPBYGGANDE
 • GER LYSTER
 • SKYDDAR
 • FELFRI HUD

Vitamin C: Vem och när?

Eftersom de har ett stort urval av applikationer passar kosmetika med vitamin C perfekt för alla hudtyper. Du kan använda den för att:

 • ta hand om vuxen hud som tappat sin smidighet och som fått rynkor
 • förbättra tråkig och trött hud som förlorat sin lyster
 • behandla hud som behöver återupplivas litegrann (tex efter vintern eller sommaren)
 • motarbeta acne (för både vuxna och tonåringar)
 • få bort missfärgningar och fräknar
 • balansera ut hudtonen
 • behandla kopparhud
 • ge huden extra skydd

Alla sorters vitamin C

Vitamin C är en kraftdull och ”bekämpande” antioxidant men den är också rätt så ostabil på grund av sin natur, vilkiet betyder att vitaminen lätt kan brytas ner innan den hinner nå alla hudlagren. För att lösa detta problemet och förlänga dess varaktighet så placeras vitamin C i en särskild bärare som hjälper den att behålla sin stablilitet längre. Tack vare  dess värdefulla liposomer så anses oljeserum vare den bästa sortens bärare för vitamin C. Det är även värt att påpeka att ansiktsserum är utformade för att ta hand om de djupa hudlagren medans ansiktskrämer endast fokuserar på att ta hand om de yttre vävnadslagren där de förser skydd.

Nuförtiden så kan vitamin C föras ner även till de djupaste hudlagren tack vare dessa bärare: liposomer, nanosomer och nanodiskar. Detta betyder att oxideringen kan försenas i upp till några dagar och det är ganska banbrytande. Detta förstärker även effektiviteten av vitamin C vilket gör att detta nödvändiga näringsämne kan förvaras i vävnaden vilket förbättrar näringen. Den mest fördelaktiga formen av vitamin C är den som ingår i ett ansiktsserm.

Kom ihåg:

För att få alla fördelarna med och kunna förstå hur kraftfullt vitamin C är så behöver det ingå i rätt kosmetika och dess koncentration måste vara tillräckligt hög och dess form behöver även vara stabil. Bara då kan vitamin C penetrera på djupet och verka effektivt.

Bästa formen av vitamin C? Nanoil Vit. C Face Serum fullföljer alla kraven

Nanoil Vit. C Face Serum

Vilken slags vitamin C ska du välja? Den behöver vara stabil förståss, vilket innebär att det inte bryts ned innan den hinner nå huden. Helst bör den vara en beståndsdel i ett ansiktsserum av bra kvalitet vars molekyler transporterar vitamin C ner i huden så den når djupare än en vanlig ansiktskräm någonsin kan. En hudprodukt som har den mest stabila formen av vitamin C är Nanoil Vit. C Face Serum – det är ett lätt serum som passar utmärklt för applicering innan sminket, är häpnadsväckande effektivt och passar för alla hudtyper. Serumet innehåller 3-0-etylaskorbinsyra som är känt för att ge effekter precis där de behövs, nämligen till de djupa hudlagren. Resultatet av detta? Dina drömmars hud med: balanserad ton, lysande och friskt utseende, felfri, inga missmärgning och ingen acne.

Mer information

Ansiktsserum emd vitamin C av bra kvalitet

Om du bestämt dig för att använda ett ansiktsserum av bra kvalitet med vitamin C så kan du vara säker på att det kommer ge dig de effekter som du önskar. Ett stabilt vitamin C är som en hudvårdexpert och kommer därav hjälpa dig att få hud som ser ung och len ut, lysande och lystrande utan några tecken på missfärgningar, märken efter acne eller pigmentering orsakat av solen. Botad acne, inga tecken på åldrande, effektiv kollagen syntes och ett permanent utvilat utseende – allt detta är resultatet av regelbundet användande av vitamin C. Det är inte så konstigt att denna beståndsdel i kosmetiska är oöverträffad när det gäller kvalitet, vitamin C ses som ett oersättligt ämne som många tillverkare tillsätter i sina hudvårdsprodukter.