Ansiktsbehandling med spa kvalitet hemma – smarta sätt för att slappna av och se fin ut!

Har du ibland lust att slappna av i det varma vattet och få lite vila efter en hektisk dag? Även om det inte alltid finns tid för ett långt bad så kan man åtminstone ge sig själv lite avslappning genom att göra ett antiktsspa hemma. Hur förbereder man ett budgetvänligt spa?

Huden på asniktet är den som får lida mest av vår stress, trötthet och vårt hektiska liv. Varje sömnlös natt och vår oro syns på ansiktet – med rynkor, mörka cirklar under ögonen, svullna ögon och genom gulblek, livlös hud. Det är dags tat göra något åt detta!

Ansiktsbehandling med spa kvalitet. Vad är det för något?

Tanken på ett spa får alla att drömma sig bort till varma bubbelbad, men det finns ett annat alternativ som inte tar så lång tid att utföra men som ger lika fantastiska effekter – SPA för ansiktet. Vad innebär det? Kort sagt så är det ett gäng avlappnande ansiktsbehandlingar som får dig att må bättre och som tar bort spänningar samtidigt som huden får hälsosam lyster och energi.

Du kan göra en ansiktsbehandling med spa kvalitet hemma – det är varken dyrt, svårt eller tidskrävande. Du bör utföra behandlingen närhelst du känner dig trött och behöver lite snabb avslappning eller då du märkt av att ditt ansikte saknar spänst och fyllighet och det behöver den bästa näringen så att det kan se ljusare och yngre ut,

Hur man gör ett eget ansikts spa steg för steg hemma

Vad behöver man för att kunne ge ansiktet en riktig spaupplevelse? Först och främst så behöver du tid för det. Vad gäller produkter, så har du nog redan de flesta av dem hemma. Är du redo? Dags att börja ansiktsbehandlingen med spa kvalitet hemma.

Steg 1 Sminkborttagning och Ansiktsrengöring

Först så måste man rengöra ansiktet på smink och få bort alla orenheter som samlats ( ansiktsoljor, damm, föroreningar). Prova Rengöringsmetoden med Olja – blanda ihop ricinolja och en basolja – tex argan eller jojobaolja. Oljor tar effektivt bort även den mest ihärdiga smutsen utan att huden blir torr eller stram. Torka sist ansiktet och få bort all överflödig olja.

Steg 2 Ansiktskräm

Dags att arbeta inifrån, med ånga. Häll varmt vatten  i en skål och tillsätt några droppar eterisk olja (tex rosmarinolja), lägg en handduk över huvudet och böj dig över skålen. Detta är ett väldigt bra sätt att öppna hudens porer och utföra en ansiktsrengöring på djupet. Ansiktsånga hjälper till att få bort fula pormaskar och mjukgör huden samt förbereder den för kommande steg.

Steg 3 Ansiktsmask

Detta steget kommer få dig att känna dig som om du verkligen är på ett spa – ansiktsmask med gurka. Alla kvinno9r känner till denna kombinationen och drömmer om att få slappna av på detta sätt. Det är faktiskt lättare än du tror! Använd en kraftigt näringsgivande, återfuktande och energigivande mask (tex hemmagjord avokado, honung och yoghurt mask eller vilket annat Gör Det Själv recept som helst). Lägg dig ner efter den applicerats på ansiktet och lägg två skivor gurka som återfuktar och ger lyster på ögonlocken och sen… är det dags för skönhetsssömn!

Steg 4 Oljemassage

Efter du sköljt av masken så bör du skydda huden från att förlora sin fukt och de nödvändiga ingredienserna. hur gör man detta? Helst ska man använda naturliga skönhetsoljor så som mandeloja, arganolja eller jojobaolja. Massera in en droppe olja i huden i några minuter för att skydda huden från skadliga faktorer och göra den lenare samt ge den näring på ett perfekt sätt. Denna lätta ansiktsmassagen gör underverk och är bästa sättet du kan avsluta ditt ansikts spa på.