Den perfekta huden – 7 sätt för att få ett felfritt utseende!

När man ser modellerna på tidningsomslagen så inser man ofta att det är en grafisk designers arbete som ligger bakom  deras felfria och superlena hud. Men du önskar ändå att din hud kunde se så otrolig ut. tro det eller ej, men det är faktiskt möjligt! Kolla in 7 sätt för att få den perfekta huden!

Pormaskar, acne, mörka fläckar, detta är inte vad vi önskar att ha på vår hud. Om värden vore perfekt, altså en som är fri från kemikalier, toxiner och stress, så skulle vi se bättre ut även utan skönhetssalonger. Men tyvärr så behöver vi lägga ner lite jobb för att få den perfekta huden. Som tur är så kan man få till ett sådant utseende och trots att det kan verka så, så är det inte så svårt att uppnå. Läs vidare för att lära dig hur man kan använda hemmakurer för att få den perfekta huden.

Perfekt hud. Men hur funkar det?

Låt oss börja med att förklara ved perfekt hud verkligen betyder. Vi är alla medvetna om att den grafiska designerns arbete kan ge dåliga resultat ibland och vi vill absolut inte ha ett ansikte som ser onaturligt ut. Vi vill se både fantastiska och naturliga ut – det är det vi strävar för: len hud utan blemmor. Vägen för att uåånå detta må inte vara så jämn eller enkel och kan behöva vissa uppoffringar, men det är väl värt det. Du behöver bara var beredd på att den perfekta huden inte uppstår med ett enda klick i verkligheten, utan behöver regelbundet arbete och engagemang.

7 sätt för att få den perfekta huden!

1) Hälsosam kost är en bra grund

Om kroppen saknar näring är det omöjligt att se bra ut. En balanserad och hälsosam kost som är rik på följande ingredienser är nödvändig för att förbättra utseendet.

  • EFA, essentiella fettsyror (omega)
  • vitaminerna A, C, E, K, D, och vitamin B
  • mineralsalter zink, kisel, kalcium, kalium, järn och jod.

2) Fördubblat vätskeintag

Återfuktande är också en viktig del. Fördubblat vätskeintag innebär att man använder fuktkrämer för både natt och dag  samt ser till att kroppen även är hydrerad på insidan dagligen. Att dricka minst 1,5 liter vatten per dag förbättrar hudens utseende!

3) Oljor för ansiktsvård

Oljor är också en viktig del av den dagliga hudvården. Varför bör man använda dom? Jo, för att oljor är naturligt mjukgörande, vilkiet betyder att de är ämnen som förhindrar huden från att förlora sin fukt. Vissao ljior har även andra fördelar så som antibakteriella egenskaper, solksydd, lindring av irritationer, förbättande av elasticiteten och anti-ageing egenskaper. Arganolja, sötmandelolja och jojobaolja är de populäraste på marknaden. Du kan använda dom istället för en fuktighetskräm, lägga till dom i hemgjorda masker eller använda dom för OCM ((oil cleansing method, även kallat oljerengölringsmetoden) efter man blandat en utvald olja med ricinolja.

4) Ett kavalleri av starka antioxidanter

Antioxidanter är ytterligare ett ämne som huden behöver -detta är ingredienserna som neautraliserar fria radikaler som orsakar oxidativ stress och snabbare föråldring av huden. Den perfeka huden kan inte uppnås utan dem. De besta antioxidanterna har: vitamin C, flavonoider, vitamin E, lykopen, betakaroten, koenzym Q10, osv.

5) Hjälten som gör huden len: skrubben

En skrubb är ett utmärkt sätt att få felfri, len och underbar hud på. Om du annu inte tar hjälp av denna enkla men fantastiska produkt så är det dags att införa den i din hudvård – använd en skrubb en till två gånger i veckan för att märka skillnaden. Du kan antingen välja en fysiskt skrubb med slipmedel eller en enzymskrubb baserad på AHA syror. oavsett vilken sort man använder så skyndar skrubben på hudens naturliga exfolierings process och tar bort de döda hudcellerna. Detta resulterar i lenare hud och att de torra områdena och mindre fläckar försvinner samt att rynkorna minskas. Skrubbar stimulerar även blodflödet och aktiverar cellernas naturliga förnyelse process vilket innebär att vägen till flefri och perfekt hud förenklas.

6) Serum med retinol eller vitamin C

Glöm aldrig bort att ett serum – som är en högt koncentrarad produkt – är det bästa sättet som du kan förbättra huden på. Om du funderar över hu man kan få det där perfekta ansiktet så bör du prova ett serum med vitamin C eller retinol. Båda dessa ingredienserna har fantastiska egenskaper som tar bort pigmentfläckar och jämnar ut hudtonen. Vitamin A är en aning kraftfullare med exfolierande effekt och som även tar hand om fina linjer. Askorbinsyra rekommenderad däremot för yngre hud som inte behöver en intensiv behandling,

7) Sminktrick för att få perfekt hud

En perfekt hud måste inte vara resultatet av hudvård. Om du inte vill elelr har tid att förbättra hudens hälsa så kan du dölja blemmorna, men kom ihåg att detta bara är en tillfällig lösning. Hur applicerar man smink för att huden ska se perfekt ut?

  • Ge lenhet och lyster åt huden genom att använda en olja som primer.
  • Välj en heltäckande foundation, använd den sparsamt.
  • Applicera inte foundation med fingrarna, använd en platt borste istället.
  • Använd en ljusare nyans av foundation för att få huden att se yngre ut.
  • Använd en concealer för att dölja mindre blemmor.
  • Använd till sist ett mattande och aningen upplysande pulver.