Hur ska man använda ansiktsserum? 5 enkla regler

Att serum har riktigt bra effekter känner ju alla redan till, men å andra sidan verker det vara få som vet hur man använder dom på bästa sättet att använda dom på för att få ut 100% av deras kraft och egenskaper. Kolla in dessa 5 enkla reglerna som man bör följa.

Efter att blivit övertygad av din syster/vän/kosmetolog så skaffade du dig ett ansiktsserum i hopp om att det skulle ge snabbare resultat än en fuktighetskräm. Men efter du använt det i några veckor kan du tyvärr inte märka någon förbättring. Valet av produkt är inte nödvändigtvis problemet, du kan nämligen ha använt serumet på fel sätt. Hur använder man det på rätt sätt? Lär sig om 5 regler du bör följa när du använder asnitksserum.

Hur använder man ett ansiktsserum?

1. Använd aldrig ett serum istället för en kräm. Använd dom alltid tillsammans.

Många kvinnor har en felaktig tro om att ett serum är en ersättare för krämer och struntar därmed i sin fuktighetskräm för att bara använda serumet. Detta är ett misstag eftersom serum och krämer har olika egenskaper och effekter – ett serum verkar djupt nere i huden medans en kräm verkar på utsidan av huden. Istället för att ersätta den ena med den andra så ska man först applicera serumet och senda följa upp med en kräm. Genom att göra detta så får man serumet som verkar på de djupaste hudlagren där de repareras och återuppbyggs medans krämen omsluter ansiktet med en lätt och skyddande skikt som håller kvar fukten i huden.

2. Använd alltid ett serum på ren hud.

Ett serums ingredienser år små och tar sig lätt in djupt i huden, men vi kan ändå göra det ännu enklare för dem. Det enda du behöver göra är att ta bort sminket och tvätta bort all smuts och orenheter, sen så kan serumet göra underverk. Regeln här är att ta bort sminket tills nästa bomullspad du använder är ren. Sen bör du tvätta ansiktet och använda en rengörings gel för att få riktigt ren hud. Applicera serumet efter att du torkat ansiktet.

3. Använd aldrig oljebaserade produkter innan du applicerar ett serum.

ibland get ett serum dig inte några önskade resultat trots att du tvättat ansiktet ordentligt innan appliceringen. Varför blir det så? Ansiktsrengöraren kan vara boven i det hela. om den är baserad på oljor så kan den skapa ett slags omslutande lager som hindrar serumet från att ta sig ner i huden. Så se till att inte använda oljebaserad sminkborttagning innan du applicerar ett serum.

4. Använd serumet dagligen och inte bara då och då.

En annan viktig regel är att man måste använda serumet regelbundet. Du är på fel spår om du tror att det bara är en tillfällig behandling då din hud behöver intansiv vård och en koncentrerad dos av näring hela tiden. På grund av detta så uppnås den bästa och mest långvariga effekten genom regelbunden applicering varje dag, eller på morgonen och kvällen.

5.  Badda lätt in serumet i huden.

Sättet som serumet appliceras på ansiktet spelar också roll. Du bör aldrig dra för mycket i huden – du vill ju trots allt göra den mer fyllig och fast och inte tvärt om. Att badda på produkten är det bästa sättet att använda den på. Det ökar blodflödet och får huden att absorbera serumet snabbare och du ökar även energin hos din hud.