Linjer i ansiktet: vad orsakar rynkor & hur blir man av med dem?

Förr eller senare så befinner sig alla kvinnor i den tiden i livet då man märker av den första ovälkomna och oinbjudna rynkan som förstör den unga hudens prefekta utseende. Denna ansiktslinjen är beviset på att klockan inte går att stoppa. Lär dig om vad som orsakar rynkor och om det är möjligt att stoppa dem. Och om de går att stoppa, hur gör man då detta för att få bäst resultat?

Rynkor. De dyker upp i denna ordning: i området runt ögonen, pannan, runt läpparna och näsan. Ansiktslinjer dyker upp fortare om du är rökare. Vissa av dom som kallas för skrattlinjer är charmiga och är ett bevis på att du ler ofta. Men tyvärr så får det flesta rynkor oss att inse att vi har blivit äldre och att vår hud har förlorat sin ungdomliga fyllighet och släthet.

Orsaker till rynkor i ansiktet

Vad är det som orsakar uppkomsten av rynkor? De flesta skulle nog säga att det är ålderstecken men få känner till precis vilken anledning som ligger bakom fårorna och vecken som uppstår på huden. De dyker upp på grund av förlusten av kollagen och elastin som är proteiner som upprätthåller hudens spännst och fyllighet. Med åldern så tar även hudens resurser av hyaluronsyra (hydratiseringsmedel) slut och huden blir därav torr och gulblek.

Linjer i ansiktet kan förstås dyka upp fortare beroende på ens livsstil, vilken hudvård man utför, osv. Här är de vanligaste orsakerna till uppkomsten av för tidiga rynkor i ansiktet:

  • felaktig hudvård
  • att huden sträcks då man tar bort smink
  • för lite sömn, för mycket stress
  • brist på solskydd
  • cigaretter och alkohol
  • överexponering av solljus (för mycket användande av solsängar)

Hur blir man av med rynkor?

Du kan försöka att ta bort de första linjerna som dykit upp för tidigt. Det finns några olika sätt att återställa hudens ungdomlighet på samt dess fasthet, släthet och lyster. Ju snabbare du bestämmer dig för att göra något åt det, desto lättare är det att bli av med dom. Att ha viljan att regelbundet ta hand om huden är vad som krävs för att lyckas.

1. HEMLIGHETEN MOT RYNKOR- SERUMET

Att använda ett serum rikt på retinol, coenzym Q10 eller hyaluronsyra är det enklaste sättet att få tillbaka hudens fyllighet på. Den stora fördelen med serum är att de har en lätt formula med ett stort antal ingredienser som verkar snabbt och effektivt inifrån. Välj ett uppflyftande eller ett anti-ageing serum som har närande, återfuktande och reparerande effekter och som ökar hudens elasticitet.

2. HEMLIGHETEN MOT RYNKOR – OLJOR

Naturliga oljor så som mandel, jojoba eller arganoljor har också en fantastikt effekt som gör huden fastare. De har alla förmågan att nära huden, bibehålle dess optimala återfuktning och förbättra cellernas naturliga förnuelse. Det bästa är att använda oljor varje dag istället för en kräm, för att skonsamt ta bort smink eller som en basingrediens i hemmagjorda antiaging ansiktsmasker.

3. HEMLIGHETEN MOT RYNKOR – MASSAGE

Ta hand om två saker i ett svep genom att kombinera appliceringen av ett serum/olja/kräm med en ansiktslyftande massage. Huden tycker om när man stimulerar dess naturliga reparationsprocess. Tänk på detta då du utför din dagliga hudvård och ägna några minuter till att massera ansiktet ach att lätt badda huden för att stimulera blodflödet. Du kan använda en roller av jade eller något annat masseringsvertyg.

4. HEMLIGHETEN MOT RYNKOR – ANSIKTSLYFT

Detta är litegrann av en genväg men den är effektiv. Urvalet av ansiktslyft är stort – ansiktslyft med laser, röttljus terapi, nål eller nålfi mesoterapi, ultraljudsterapi, trådlyft, enzym peeling och många fler. Dock så är de dyra.

5. HEMLIGHETEN MOT RYNKOR – KOSTEN

Glöm inte att hudens utseende även har med din hälsa att göra. Om du har en balanserad kost kommer din hud att gengälda dig med ett lystrande, lent och fast utseende. Att äta hälsosamt och dricka vatten är det lättaste sättet att undvika rynkor i asniktet.