5 nödvändiga ingredienser som alla hudtyper behöver

Oss kvinnor tyckero m att känna oss vackra och det är därför vi tar hjälp av daglig hudvård, smink och lägger ner vår energi på det. Som tur är så finns det bara 5 ingredienser som huden verkligen behöver och det äår dessa som kommer få oss att lyckas. Vet du vad som den dagliga hudvården behöver för att huden ska hålla sig frisk och se riktigt fin ut?

Naturen har svaret på denna frågan sedan länge. Huden behöver inte konserveringsmedel, silikoner, uttorkande rengöringsmedel eller avancerade anti-ageing formler. tro det eller ej, men huden behöver bara fem ingredienser för att bevara sin hälsa och naturliga skönhet. Men vilka är dessa? Du känner troligen väl till dom!

FEM INGREDIENSER SOM HUDEN VERKLIGEN BEHÖVER (OCH SOM RÄCKER MER ÄN TILLRÄCKLIGT)

Hyaluronsyra: återfuktare

Hyraluronsyra är den kraftfullaste och även en av de vanligaste återfuktande ämnena som förekommer i kometika. Det är bra att den gör det för detta är ett naturligt ämne för våra kroppar. Det finns självklart olika sorters hyaluronsyra, men de har allihopa samma effekt då de:

  • ger vatten inuti huden.
  • håller vattnet på plats och håller kvar det längre.
  • förbättrar hudens elasticitet och fasthet.
  • lindrar irriterad hud.
  • ger huden naturlig glans.

Antioxidanter: försenar åldring

Atioxidanter är också nödvändiga för huden. Dessa ingredienser motarbetar fria radikaler som orsakar oxidativ stress som leder till en snabbare åldringsprocess. Om du vill schasa bort rynkorn så måste du skydda huden mot fria radikaler och det är det som antioxidanter är till för. De populäraste omfattar:

  • flavonoider som går att hitta i storma mängder i tex grönt te.
  • vitamin E, även känd som ungdomens vitamin.
  • betakaroten som blir vitamin A.
  • Alfa-liponsyra (ALA) och andra syror.

Vitamin C: lyser upp och föryngrar

Vitamin C är en lika stark antioxidant men som förtjänar sitt egna avsnitt med tanke på dess otroliga egenskaper. Huden mår bra av askorbinsyra på grund av dess kraftfulla antiaging effekt. Den motarbetar effektivt bort fria radikaler och tar även hand om pigmentfläckar, jämnar ut hudtonen och återställer hudens friska lyster. Det är därflr som vitamin C är ett bra val för daglig hudvård.

Tänk på att:

Om du använder serum som innehåller vitamin C så får du dess fulla potential på grund av serumets högt koncentrerade formula som lätt tar sig ner i de djupa hudlagren.

Fettsyror: bibehåller fukten

Fettsyror finns utan tvekan med på listan över ingredienser som är nödvändiga för hudens hälsa. Var hittar man dom och varför är de så viktiga? Att använda naturliga oljor är det lättaste sättet att använda dom på och de är därav mycket populära. Det är värt att använda rena oljor eftersom de är rika på lipider som är nödvändiga för att bibehålla hudens beläggning med hydorlipider. Den är vår naturliga sköld som skyddar huden från fuktförlust. Om du inte vill ha torr eller irriterad hud så behöver du fettsyror, alltså oljor.

Kollagen: säkerställer hudens fasthet

Vad mer behöver hudan? Jo, kollagen, eller kollagen och elastin för att vara mer exakt. Dessa två proteiner är vad som ger huden sin motståndskraft, fasthet och fyllighet. De är vad som utgör hudens ”skelett”. Tyvärr så minskar kollagen nivåerna med åldern så om man inte återställer nivåerna med hudvårdsprodukter kommer huden fort bli slapp och få rynkor.