Hudvårdsprodukter mot föroreningar är viktigt! Vilka bör man ha och hur använder man dem?

Förorenad luft är dåligt för hälsan och är en kombination av damm och rök som rör sig i luften. Varje dag andas vi detta och toxinernatar sig lätt ner i lungorna där de lpngsamt försämrar vår kropps hälsa. Lungorna är dock inte det enda organet som tar skada från stadsföroreningarna eftersom toxinerna även samlas på vår hud och stör den rätt så rejält.

Föroreningarna som smutsar ner luften har ganska små molekyler och de kan därför lätt penetrera huden och nå även de ljupaste lagren av läderhuden. Detta gör även att föråldingen av huden fortsätter att öka. Dessutom så är förorenad luft orsaken till att oxidativ stress uppstår. Med detta i åtanke så är appliceringen av hudvårdsprodukter mot föroreningar viktigt! De kan rädda din hud från att bli förstörd. Läs hela artikeln och lär dig vad kosmetika mot föroreningar är för något och vilka ämnen som används i dem för att motverka förorenad luft på ett effektivt sätt.

Varför ska man skydda huden från förorenad luft?

De miskroskopiska partiklarna i förorenad luft är farligt damm som påverkar huden väldigt negativt. Kombinationen av kemiska ämnen så som kväve, kol och svaveloxider samt polycykliska kolväten har bevisats orsaka cancer och öka mutationsfrekvensen i celler. Det är lätt att förstå att stadsföroreningar verkligen skadar våra kroppar och vår hud och resultaten av detta är allvarliga.

När det gäller huden så försämrar luftföroreningar läderhudens skyddande lager och gör den därmen mer känslig och benägen att få irritationer. Detta gör även att huden får problem på grund av dåliga väderförhållanden (torr luft, köld, starka vindar och sol.) Kort sagt så blir inte bara hudens skyddande barriär rubbad utan dess egenskap av att återbygga sig själv blir också färsämrat.

Fria radikaler, cigarettrök och avgaser är andra orsaker som bidrar till att rubba en redan skadad hud. Det är därför som applicering av hudvårdsproduktet mot föroreningar är så viktigt.

Hur skyddar man huden mot förorenad luft?

Som tur är så finns det några sätt man kan skydda huden från stadsföroreningar på. Här nedan kan du se några idéer som kan hjälpa huden att stå emot de skadliga förhållandena i en storstad.

  • Använd hudprodukter som skyddar mot föroreningar.
  • Försök att inte vistas utomhus för länge under vintern.
  • Se till att huden är ordenligt rengjord; vänta inte tills på kvällen med att ta bort smink och föroreningar som samlats utan gör det så snart du kommit hem från arbetet.
  • Börja använda ett ansiktsserum i din dagliga skönhetsrutin: kolla om produkten kan motarbeta fria radikaler och förebygga oxidativ stress (tex ett serum med vitamin C).

Vad för egenskaper har hudvårdsprodukter mot föroreningar?

Då du letar efter en produkt mot föroreningar ska du tänka på att den behöver vara certifierad i sin effektivitet för att motverka luftföroreningar. Detta innebär att kosmetikan har genomgått kliniska tester. I de flesta fall har sådana hudvårdsprodukter ämnen som är kända för sina antioxidativa effekter att tacka för sin kraft och dessa ämen kan fånga in och sedan ta bort toxiner i våra kroppar.  Kort sagt så är en hudvårdsprodukt mot föroreningar en kombination av ämnen som samarbetar för att ge en starkare effekt än när de används separat.

Hur hittar man ingredienser mot föroreningar i ansiktskrämer?

Man kan inte hitta rätt hudvårdsprodukt om man inte vet vilka ingredienser den borde ha. Din nuvarande ansiktskräm kanske rentav har de ämnena som behövs och om så är fallet är det bara att fortsätta använda den då den inte behöver ersättas. Första duon som effektivt motarbetar luftföroreningar är magnolia vinstockar och moringa. trots att de båda enskilt har egenskaper som motverkar föroreningar så är de ännu kraftfullare tillsammans. Det andra ämnet som hjälper mot de negativa effekterna av stadsföroreningar är vitamin C. Detta nödvändiga näringsämne är välkänt för att ge ett starkt skydd mot toxiner. Dessutom så förskönar Vitamin C huden samt läker den och gör den mer elastisk. Att kombinera vitamin C med vitt teextrakt är en bra ide då det är känt för att ta hand om fria radikaler. Ett annat ämne som motarbetar stadsföroreningar är kitosan; likt vitamin C skapar denna polysackarid en skyddande beläggning på hudens yta. Om du tycker om naturlig hudvård så kan du använda dig av de nautliga skönhetsoljorna som passar just din hudtyp – arganolja anses vara den mest universella naturliga oljan för alla. Sist så brukar hudvårdsprodukter mot föroreningar ofta innehålla algextrakt (som har avgiftande effekt), kol och probiotiskt vatten som lindrar irriterad hud.