Arganolja i hudvård: Anledningar till att du bör använda det

Bara en droppe arganolja kan ge dig mer än de flesta ansiktskrämer. Den är en helt naturlig produkt som passar alla, även för aknebenägna och känsliga hudtyper. Den ger solskydd och skyddar ansiktet mot fria radikaler. Bortsett från det bibehåller den här äkta marockanska oljan en bra fuktnivå, regenererar och förskönar huden. Avslöja alla hemligheter i argan-hudvård!

Arganolja kom till oss från Marocko där det endemiska arganiaträdet (Argania spinosa) har vuxit i århundraden. Deras kärnor är kända för att vara rika på olja. På grund av dess tidskrävande och ganska dyra utvinningsprocess råkar det här naturliga ämnet ha två smeknamn: världens dyraste olja och Marockos flytande guld.

I vilket fall som helst, om du försöker använda arganolja i din skönhetsrutin, även om det bara är en gång, kommer du säkert att uppskatta den ansträngning som krävs för att utvinna den. Varje droppe av den här gyllene oljan fångar en uppsättning näringsämnen som vår hud behöver för att hålla sig vacker och se ung ut. Känner du till alla hemligheter argankärnorna gömmer?

Arganoljans förskönande egenskaper

Det är inte bara på grund av arganoljans kostnad som man kallar den för flytande gult, utan även på grund av dess värdefulla förmåga att förbättra vårt utseende. Det har bevisats att arganolja uppvisar extraordinära medicinska och hudförbättrande egenskaper som främst beror på den perfekta balansen mellan fettsyror: omega-3, omega-6 och omega-9. Återigen erbjuder varje droppe arganolja en imponerande mängd EFA, E-vitamin, växtsteroler, saponiner och squalen. Det är en unik sammansättning av viktiga näringsämnen som är väsentliga för vår hud – de finns inte i någon annan naturlig olja.

Att introducera arganolja i din dagliga skönhetsrutin är en bra idé inte för att substansen innehåller alla de ovan nämnda näringsämnena, utan för att arganolja använder de näringsämnena för att neutralisera fria radikaler, förbättra regenerering och skydda huden. Dessutom är arganolja ett mjukgörande medel vilket innebär att den inte bara kan förhindra fuktförlust utan också är en potent antioxidant och en väldigt effektiv naturlig hudvårdsprodukt.

Arganolja i ansiktshudvård

Är det värt att använda arganolja för att förbättra huden i ansiktet? När arganolja används ger den oftast bättre resultat än vanliga produkter från kosmetiska butiker. Arganoljan är inte bara skonsam mot huden utan den är även väldigt effektiv när det kommer till att producera de resultat man vill ha – och det är just därför många kvinnor använder arganolja för att förbättra sin ansiktshud och betraktar den som en ersättning för de hudvårdsprodukter de vanligtvis har använd förut.

Det finns många sätt ren arganolja kan appliceras på. Du kan till exempel använda den som en:

 • ersättning för ansiktskräm
 • utjämnande sminkbas
 • sminkborttagande olja
 • beståndsdel i OCM-blandning
 • basingrediens för hemmagjord ansiktsmask
 • basingrediens för hemmagjord ansiktsskrubb

__________________________

Vilken arganolja är den finaste?

Utan tvekan får man bäst effekter av kallpressad, oraffinerad och 100% ekologisk arganolja, såsom Nanoil Argan Oil. Det är en helt naturlig produkt som på ett ofarligt sätt kan implementeras i daglig hud-, kropps-, hår- och nagelvård. Den här produkten innehåller endast ren arganolja (INCI: Olja från Argania spinosa-kärnor), den är inte fet och tolereras väl av huden oavsett typ. Hur fungerar naturlig arganolja från Nanoil? Vad är dess fördelar?

 • Ökar hudens fuktnivå.
 • Skyddar mot fotoåldrande.
 • Förbättrar hudens motståndskraft och minskar fina linjer.
 • Ger näring, återupplivar och gör huden ljusare.
 • Minimerar skadliga effekter från att sola.
 • Gör huden helt ren genom att frigöra den från smuts.
 • Regenererar hår och påskyndar hårväxt.
 • Förstärker ögonfransar, ögonbryn och naglar.

__________________________

Arganolja kontra ansiktsserum

Egenskaperna och fördelarna med arganolja i ansiktshudvård (och mer) är verkligen imponerande. När den används regelbundet påverkar arganoljan huden positivt och kan föryngra den märkbart. Allt det får oss att ivrigt använda arganolja och se den som en intensiv hudbehandling. Vissa jämför effekterna med serum: den är koncentrerad, intensiv och penetrerar huden på djupet.

Kan man ersätta ett serum med arganolja?

Det finns ingen annan naturlig olja som har en så stor mängd näringsämnen gömda i en enda droppe, vilket gör att det är värt att applicera arganolja tillsammans med ett ansiktsserum – det är ett enkelt sätt att ge din ansiktshud en dubbel dos av effektiv vård. Hur då? Serum som appliceras på ansiktet når de djupaste skikten och börjar påverka huden inifrån: ökar cellförnyelseprocesserna, föryngrar och förskönar. När man applicerad arganolja en kort stund efter ett ansiktsserum skapas en tunn, ocklusiv beläggning som förhindrar att alla näringsämnen som levereras med serum släpps ut. Hudens fuktnivåer hålls även uppe under en längre tid.