ABC om hudvård för vuxen hud

Vuxen hud behöver behandlas ordentligt och på ett passande sätt. Den behöver även behandlas med ämnen som är kända för att motarbeta fria radikaler. När man börjat använda dessa så börjar skönhetskampen för att få vacker hud som ser ung ut. Vill du kunna njuta länge av att ha hud som ser ung ut? Läs om vilka 3 ingredienser som är värda att införa i din dagliga skönhetsrutin. Här kan du läsa A till C om vacker och ungdomlig hud.

DEN VACKRA HUDENS ALFABET

A som i Antioxidanter, Anti-ageing och Vitamin A

Hudvård för vuxen hud handlar om att göra bestämda åtgärder för att förebygga både rynkor, missfärgningar och att hålla huden återfuktad men även skydda den från de skadliga effektera som orsakas av utomstående faktorer sp som oxidativ stress, toxiner och föroreningar. Vidare så bör hudvård för vuxen hud också inrikta sig på att minska de rynkor som redan existerar. Fina linjer går att få bort med hjälp av vitamin A. Även kännd som retinol. Man ska se till att huden får en daglig dos av vitamin A som är 100% retinol, alltså inte dess derivat (retinoider) – appliceras innan man går och lägger sig. För vården på morgonen så bör man använda ett solskydd med hög solskyddsfaktor (minst SPF 30). Hur är det då med antioxidanterna? För detta bör man leta efter ansiktskrämer eller serum som innehålelr grönt te eller arganolja. Att införa dessa i sin skönhetsritual för vuxen hud är en klar fördel.

B-gruppens Vitaminer

Det sägs att B-gruppens vitaminer ofta bortses från och vi inte använder dom tillräckligt mycket. Det har dock bevisats att B-gruppens vitaminer är grunden för effektiv hudvård, även för vuxen hud. Varför är de så viktiga? Till exempel så är de inte bara bra för huden utan har även en positiv påverkan för håret och naglarna. Så om du märkt av att ögongransarna verkar svagare eller om naglarna bryts för ofta och om huden på ansiktet inte ser bra ut (om den är matt, blivit slapp och förlorat sin smidighet) så är detta ett tecken på att kroppen har en brist på vitaminer från B-gruppem. Då måste man tillföra dessa vitaminer till kroppen antingen genom att äta rätt slags mat eller genom att applicera skönhetsprodukter. Vuxen hud behöver helt ärligt nästan alla vitaminer som finns i B-gruppen så därför bör du säkerställa att du förser huden med tiamin, riboflavin, niacin, pantotensyra, pyridoxin, biotin och folsyra. Syrorna gör inte huden äldre utan påverkar dess utseende positivt.

Vitamin C

Då detta är den kraftfullaste antioxidanten så är vitamin C känd som ungdomens vitamin. Den tar väl hand om huden i alla åldrar. Men då det gäller vuxen hud så ser vitamin C till at ge den en så kallad brightening effekt som lyser upp huden – den tar även hand om alla sorters missfärgningar, så därför bär alla pigmenteringsmärken som dykt upp efter sommaren förvinna . om du behandlar huden med vitamin C, det vill säga. Dessutom så motarbetar vitamin C fria radikaler, försenar hudens åldringsprocess och förbättrar dess motståndskraft. Akne hos vuxna försvinner också tack vare vitamin C som gör huden starkare och ger en ökad förnyelseprocess. Det är viktigt att bara använda vitamin C av bästa kvalitet för annars så oxiderar den innan den hinner nå de djupaste hudlagren. Så om du letar efter en produkt som innehåller vitamin C så ska du kolla i dess INCI efter 3-0-Etyl Askorbinsyra eftersom detta är den bästa formen av 100% ren vitamin C som blivit modifierad för avancerad hudvård.

Vuxen hud tycker om ett bra ansiktsserum för dagen som innehåller vitamin C och retinol som appliceras på ansiktet innan man går och lägger sig. Använd också solskydd och fortsätt att renglöra ansiktet ordentligt (detta görs bäst med naturliga oljor) så kommer ditt ansikte aldrig att se trött eller matt ut och kommer inte att avslöja din ålder!