De 3 bästa sätten att ta hand om torra hudområden – exfoliering, serum och oljor

Torra hudområden är ett stort problem för många kvinnor som tycker om att använda smink dagligen. Foundation gör alla små fel och torra delar på huden mer synliga. Finns det något man kan göra åt det? Här är de 3 bästa sätten för att fixa torra hudområden.

Först och främst så är torra hudomrpden en utseendefråga. Men det är inte bara det eftersom torr hud är en signal från kroppen om att den skanar något, så som återfuktning, näring eller styrka. Sa man bör titta till det.

Torra hudområden på ansiktet. Var kommer de ifrån?

Iblank kan det vara ett symptom på sjukdomar så som eksem, psoriasis eller AD. Men det finns ingen anledning till panik eftersom det i de flesta fallen orsakas av en enda sak och det är uttorkning. När kroppen inte får ordentlig återfuktning och man inte äter bra mat full med omättade fettsyror så kan torra hudområden dyka upp. Och de dyker oftast upp på ansiktet eftersom huden är tunnast där och därmed förlorar fukten fortast.

Det finns olika orsaker till torrs hudområden. Men tänk på att de vanligaste orsakerna är:

  • uttorkning,
  • brist på återfuktning i skönhetsrutinen,
  • arbete i luftkonditionerade run,
  • användning av kodmetika som orsakar torrhet,
  • brist på skydd mot faktorer i atmosfären.

Hur blir man av med torra hudområden i ansiktet?

Till att börja med så behöver man helt enkelt förse huden med återfuktning från insidan och säkerställa tat den får rätt näring via maten man äter. Det vi äter har stor påverkan på hud huden ser ut. Det bästa man kan göra för torra hudområden är att dricka 8 glas vatten per dag och att äta produkter som är rika på omega fettsyror. Det kan vara produkter så som naturliga oljor, avokado, fet fisk, nötter och frön. Det är viktigt att komme ihåg tat kosten ska vara balanserad eftersom det är vad som får huden, håret och naglarna att må bäst.

En annan viktig sak är att ha rätt skönhetsrutin som inriktar sig på återfuktning och skydd. Denna bör gå hand i hand med en hälsosam kost men inte ses som en ersättning eftersom det bästa tillvägagångssättet är verkan från både in och utsidan samtidigt. Vad kan hjälpa dig motarbeta torra hudområden?

De tre bästa metoderna för att ta hand om torra hudområden

Det bästa sättet är att ha ett mångsidigt tillvägagångssätt när det gäller skönhetsrutinen där man behöver exfoliera döda hudceller, återfukta på djupet och skydda huden från skadliga faktorer.

Om du har torra hudområden så bör du använda dessa tre produkter.

  1. Exfolierare – det kan vara en mekansik (med små exfolierande korn) eller enzymatisk (syrabaserad). Det viktigaste är att använda den regelbundet, dvs med 2-3 dagars mellanrum. Det kommer hjälpa dig bli av med torra hudområden, släta ut huden och stimulera den till att återhämta sig.
  2. Serum – den bästa sorten har hyaluronsyra och har ne intensivt återfuktande verkan på huden som blir återfuktad inifrån och ut. En koncentrerad produkt som denna behövs användas minst en gång per dag och efter ansiktsrengöringen på kvällen.
  3. Olja – det tredje steget i skönhetsrutinen för torr hud är att använda naturliga oljor (så som arganolja, makadamiaolja eller jojobaolja). När oljan appliceras efter suromet absorberats så skapar det ett ocklusivt lager som skyddar mot fuktförlust.