Hur ger man huden lyster? De populäraste sätten att få ett ansikte med frisk lyster!

Ansiktslyster? Lätt som en plätt! Genom att lära sig lysa upp huden kan man lätt få ett ansikte som ser fräsht och lysande ut. Om du inte vet hur du ska göra för att lyckas med detta kan du läsa tricken här nedanför!

Lystrande och glödande hud är inte bara en fas som kommer att försvinna. Detta är det enklaste sättet att se yngre ut längre på och att känna sig vacker med sin egen hud. Kändisar är redan medvetna om detta och väljer hastaggen #healthyglow när de går längs den röda mattan. Mindre är mer – makeup med lyster är utan överflöd och överdrift och är ett steg i riktningen mot fantastisk och naturlig hud!

Naturlig hudlyster

Hur ger man lyster åt huden? Rätt hudvård är det första steget. Man måste komma ihåg att huden har naturlig lyster ser bäst ut då den är frisk. Om din hud har en tillräckligt bra fuktighetsnivå och får tillräckligt med näring samt är reparerad och fri från irritationer så har den helt enkelt en naturlig lyster och det är det finaste man kan ha.

För att få naturlig lyster i asniktet bör man testa det Koreanska hudvårdssättet som är en ansiktsvård i flera steg som använder flera olika produkter och att applicera dessa i rätt ordning. Det ger fantastiska resultat. Man behöver arbeta med olika delar: återfuktning, näring, reparering och att skydda huden. Med hjälp av krämer, serum, masker och naturliga oljor där de största fördelarna fås genom att kombinera allihop korrekt tillsammans.

En lista med regler: hur får man hud med lyster?

  1. Tvätta ansiktet två gånger om dagen – regelbunden rengöring av ansiktet är ett måste om man vill få slät och lysande hud. Det är bäst då man rengör i två steg: ta bort sminket och rengör sedan ansiktet med oljor. OCM, dvs oljerengöringsmetoden, är  det bästa sättet att ge lyster åt huden.
  2. Exfoliera regelbundet döda hudceller – huden ser mest ut när den är slät och även eftersom den då kan reflektera ljuset som ger en otrolig lyster. För att uppnå detta behöver man regelbundet använda enzymiska eller fysiska exfolierare. En ansiktsborste är också bra att ha.
  3. Skydda huden mot solen – UV strålning är hudens största fiende som snabbt förstår dess lyster och skönhet. Därför måste man se till att använda solskyddskrämer eller naturliga oljor för att skydda den.
  4. Se till att återfukta huden – hudens skick och då i synnerhet dess fuktnivå, är också viktigt då det gäller att få ett lysande ansikte. Använd ett återfuktande ansiktsserum, kräm eller fuktighetsbevarande mask för att återställa hudens fukt.

Populäraste produkterna för att få ett lysande asnikte

Förutom att utföra den bästa hudvården så kan man använda rätt slags produkter för att få ansiktet att lysa på ett lätt sätt samt återställa dess skönhet och lyster. Vilka produkter ska man välja?

För upplysande produkter så är krämer och masker inte det bästa valet. Bara ett högt koncentrerat ansiktsserum med brightening effekt kan snabbt ge bestående lyster åt huden samt jämna ut dess ton. Alla serum kan dock inte åstakomma detta! Det bästa serumen med brightening effekt på huden består av:

  • vitamin C som har upplysande egenskaper
  • vitamin B3 som hjälper till att motarbeta missfärgningar
  • vitamin A, även känd som retinol mot anti-ageing
  • kollagen som gör huden mer fyllig och får den att lysa

I nödfall: lysande smink

Om man har väldigt torr och trött hud och behöver hjälp med att förbättra dess utseende med en gång så kan man använda lysande smink– den kommer ge dig den önskade #healthyglow effekten.

Den viktigaste regeln här är att man gradvis måste applicera produkterna och bygga på intensiteten genom att använda produkter som ger en naturlig lyster. Om du har en bra highlighter ska du applicera den på de områden du vill framhäva: kindbenen, området alldeles nedanför ögonbrynen, pannan, näsan, hakan amorbågen och ögats kanter. Tänk på att: bara använda den på släta hudområden efterson highlighters brukar betona ojämnheter och imperfektioner samt rynkor i huden.

Kom också ihåg att applicera produkten sparsamt eftersom det blir en dålig effekt om för mycket highlighter används. Lagom är alltid bäst helt enkelt.