Ändra dina ansiktsvårdsvanor för felfri hud!

Vill du få nya, bättre hudvårdsvanor? Att bli av med alla dåliga vanor är den bästa ändringen du kan göra. Vi gör massor av misstag varje dag, omedvetet. Att bli medveten om dem är ett steg mot felfri hud. Se vad du INTE BÖR GÖRA för att få huden du drömmer om!

Dagliga hudvårdsmisstag

  1. Du rengör ditt ansikte på fel sätt, inte ordentligt – rengöringen sker oftast för fort, du ignorerar massagesteget, gör det så fort som möjligt, tar bara bort sminket, och, vilket inte är bra, sköljer inte av micellärt vatten.
  2. Du använder uttorkande rengöring – oljig hud hatar dem, för att inte tala om känslig och torr hud eller hud med couperose. Istället för geler som torkar ut huden bör du välja en mild mousse som även återfuktar, konditionerar och lugnar huden.
  3. Du skippar toner – det är ett stort misstag för toner är en av dina hudvårdsväsentligheter! Den balanserar pH-värdet, mjukgör, tar bort eventuell smuts som är kvar efter sminkborttagningen, gör att huden absorberar bättre och konditionerar den.
  4. Du exfolierar inte regelbundet – det leder till att döda hudceller, talg och smuts byggs upp på huden, vilket utgör en perfekt miljö för pormaskar och andra typer av blemmor.
  5. Du använder inte solskydd – UV-strålning har visat sig vara skadlig för huden hela året om. Den når huden även genom fönster och kläder. Särskilt huden i ansiktet behöver solskydd – ännu mer om du använder retinol.
  6. Du använder samma hudvårdsprodukter året om – varje årstid spelar efter sina egna regler och huden behöver därför en skräddarsydd hudvårdsrutin som är speciellt utformad för att svara på de specifika behoven och garantera ordentligt skydd.
  7. Du läser inte produkternas INCI – att gå igenom listan över komponenter är just nu en av de bästa hudvårdstrenderna du kan följa. Att känna till ingredienserna i krämer och andra produkter gör att du kan välja de bästa, mest ofarliga kosmetiska produkterna som är gjorda av naturliga substanser och har fantastiska, gynnsamma effekter på huden. När du läser INCI-listan kan du undvika PEG-ämnen, mikroplaster, silikoner och alkoholer.
  8. Du följer inte rätt ordning när du applicerar produkter – det gör att du minskar kvaliteten och effektiviteten hos kosmetikan och istället för att göra huden bättre gör du den värre.
  9. Du tvättar inte händerna innan du rengör ansiktet eller applicerar produkter – det här är ett väldigt populärt misstag. På det sättet överför du bakterier till ditt ansikte som kan leda till allvarliga infektioner.
  10. Du torkar händer och ansikte med samma handduk – det ger en liknande effekt som situationen med smutsiga händer. Bakterier kan utvecklas på handduken på grund av fukten. Det är därför det är bäst att torka ansiktet med pappersservetter.

Listan sammanfattar de vanligaste hudvårdsmisstagen. Se till att de inte är misstag du gör! Ändra dina vanor så ser du snart stor förbättring av din huds utseende och skick. Ha en härlig… hud!