Ansiktsserum med retinol: Hur ska man välja och använda det på rätt sätt?

Vitamin A är en av de mest effektiva ämnena som används i kosmetologin. Det finns en uppenbar anledning till varför ansiktsserum med retinol är så omtyckta och det är på grund av att dessa hudvårdsprodukter ger omfattande vård, föryngrar huden, minskar rynkor och tar bort missfärgningar. Vet du varför det bara är en stor fördel med att använda retinol i den dagliga hudvårdsrutinen? Vet du vilket ansiktsserum med retinol det är som kan ge dig de bästa effekterna?

För inte så länge sedan var det vitamin E som höll titeln som bästa anti-ageing ämne. men nyförtiden har det bevisats att vitamin A som även är känt som retinol, är det starkaste föryngrande ämnet som används i kosmetika. På grund av detta har vi märkt av en ökande mängd av hudvårdsprodukter som innehåller just detta nördvändiga näringsämne som en av deras aktiva ingredienser. Den populäraste produkten bland dessa är förståss ansiktsserum med retinol som är högt koncentrerad och som ger de kraftfullaste effekterna.

Det bör du känna till om självaste retinolen? Vad bör du veta om ansiktsserum med retinol? Läs vidare för att se om är medveten om alla fördelar med retinol och se hur man använder det på rätt sätt i den dagliga hudvården.

Ansiktsserum med retinol

Detta är ett av de poluläraste anti-age ansiktsserumen. Det är även det serumet som de flesta kvinnor som upptäckt de första tecknen på hudens åldrande och förloarad elasticiet väljer. Detta är självklar inte det enda ändamålet som ansiktsserum med retinol är användbart för då det även kan förbättra skicket på hud som påverkats av acne och/eller missfärgningar. Vitamin A kan faktiskt hjälpa när som helst som hudens utseende börjar få blemmor, särskilt när den appliceras i form av ett högt koncentrerat serum som verkar bättre än en ansiktslyftkräm. Dock så är det en bra ide att titta närmare på vd detta ämnet verkligen är för något innan man bestämmer sig för att prova ett ansiktsserum med retinol.

Retinol: egenskaper och applicering i kosmetologin

Det är inte förvånande att antisktsserum med retinol är så populära. Det är trots allt en vitamin som ser till att flera viktiga uppgifter utförs för att våra kroppar ska må bra – den förbättrar vårt motstånd mot infektioner och uppmuntrar förnyelsen av stamceller. De mest omtalade av dessa är dock dess hudförbättrande egenskaper.

Hur påverkar vitamin A huden? Den är ett ämne som aktivt medverkar i proteinsyntesen där den förbättrar metabolismen och celldelningen. Med andra ord verkar vitamin A där alla processer där viktig upprätthållning av hälsan och det unga utseendet på huden sker. När den används regelbundet i hudvården (främst för huden på ansiktet) så har retinol flera fördelar då den: exfolierar döda hudceller, ökar hudens återskapningsprocess och stomilerar syntesen av kollagen+elastin. Detta gör att huden återfår sin naturliga elasticitet och lenhet; hudens förbättringar blir märkbara efter bara några få användingar av ansiktsserum med retinol.

Bästa ansiktsserumet med retinol

Nanoil - Ansiktsserum med retinol

När det gäller ansiktsserum med retinol så rekommenderas det att man endast bör använda produkter som testats och som har bevisade effekter, så som Nanoil Retinol Face Serum. Detta är utan tvekan det bästa ansiktsserumet med retinol, ett föryngrande elexir som låter huden återuppbygga sin ungdomligal lyster, elasticitet och glans. Detta serumet innehåller 100% vitamin A och en extra kraftfull antioxidant (Boerhavia Diffusa Root Extract). Förutom allt detta så är serumet inte fett. Absorberas väl i huden och är effektivt redan från första appliceringen. Vilka är fördelarna med att använda Nanoil Retinol Face Serum?

  • Det tar bort missfärgningar och gör huden lysande.
  • Det förbättrar hudens elasticitet, har en ansitkslyftande effekt och gör huden smidig.
  • Det underlättar hudexfolieringens naturliga processer.
  • Det minskar rynkor och förbättrar formen på ansiktet.
  • Det hjälper att bota acne.
Mer information

Saker man bör tänka på när man använder retinol

När retinol är tillsatt i ett ansiktsserum av hög kvalitet så är det en helt säkert ingrediens som inte orsakar skada på huden. men det är ändå bra att vara medveten om att detta är ett väldigt starkt ämne som kan göra huden känslig – detta är dock inte regeln. När uppstår chansen att retinol kan ge en skadlig effekt? Det kan till exempel hända om du applicerar för mycket av produkten och inte använder solskydd efter, då kan obehag uppstå. På grund av detta rekommenderas det att man använder retinol före man applicerar en kräm med SPF. En annan bra ide är att använda retinol i sin nattliga skönhetsrutin och ge huden intensiv vård medans vi sover.

Hur börjar man applicera retinol på ansiktet?

Om du vill ta hand om din hud på ett bra sätt och få ansiktet att se flera år yngre ut med hjälp av ett serum med retinol så är vilket kosmetika som helt innehållandes vitamin A kanske inte det bästa valet. Som tidigare nämnts så är retinol ett rätt starkt ämne som huden måste vänja sig vid först. På grund av detta sä bör du börja med att behandla utseendet med protuker som innehåller en lägre koncentration av retinol. En bra ide är till exempel att gradvis lägga till retinol i din dagligs hudvårdsrutin. Du kan göra detta genom att börja med 0,2% och sakta öka koncentrationen till 1% och sedan upp till 2%.

Någto som även spelar roll är självklart hur ofta ansiktsserumet med retinol appliceras och längden på behandlingen. För att börja med ska du försöka att applicera retinol mindre ofta, till exempel en gång i veckan och gradvis infora detta ämnet som en del av din dagliga hudvårdsrutin. En bra sak att känna till är att en behandling med vitamin A kan påga i 6 månader för att efter detta användas mindre frekvent genom att minska användingen, särskilt då de önskade effekterna bör ha uppnåts under denna tiden.